Sokaknál igazi családtag a kutya, akit nem szívesen hagyunk ki a legjobb pillanatokból. Az utazás kutyával sokaknak problémás lehet, de ha tudjuk, hogyan utazhat megfelelően, akkor nem is kell kimaradnia.

Utazás kutyával – a legjobb

Legyen szó új helyek felfedezéséről vagy csak egy közös kalandról, mindent jó a házi kiskedvenccel megélni. Az utazás kutyával jó móka a család minden tagjának, de utazás előtt érdemes utána nézni néhány dolognak. Főleg a szabályoknak, hiszen országonként, sőt, városonként is lehetnek eltérő szabályozások. Itthon például Pécs kifejezetten kutyabarát, hiszen rengeteg helyre bemehetünk kedvencünkkel.

Utazás kutyával: tudjuk, hogyan lehet jó!

Ami legyen nálunk

Hogy hova és hogyan utazunk a kutyával, az mindegy, de vannak olyan dolgok, amelyeknek muszáj nálunk lenniük:

  • megfelelően kitöltött oltási könyv és/vagy útlevél
  • nyakörv, hám, póráz és szájkosár
  • elegendő kakis zacskó
  • és ellenőrizzük a chipet is, hogy leolvasható-e és az ott regisztrált adatok megfelelőek-e
  • több helyen azt is ellenőrzik, hogy van-e elegendő víz és vizes tál a kutyának, valamint megfelelő helye

Utazás kutyával a KRESZ szerint elég egyszerű, de fontos, hogy odafigyeljünk. A KRESZ szerint ugyanis a kutya rakománynak számít. Egy kistestű kutya egy egyszerű szállítóban is szállítható, vagy kutyaülésben, megfelelően rögzítve biztonsági övvel. Nagyobb testű kutyáknál fontos a rögzített box. Akár fémből, akár más anyagból, amelyet többnyire az autók csomagterében helyezhetünk el. Ha kombi autónk van, akkor a kutya ott is utazhat szabadon, de érdemes egy rácsot azért beszereltetni, hogy a kutya ne tudjon előre jönni, és így se neki, se nekünk nem esik bajunk.

A legjobb rögzítés mégis a biztonsági öv. Ahogy nálunk is, ugye! A hámhoz rögzítve elegendő mozgásteret ad az ebnek, de hirtelen fékezés esetén nem sérül meg. Ezért TILOS nyakörvhöz kötni!

Hogy az utazás kutyával a többi járművön hogyan zajlik, annak itt nézhet utána>>

Az uniós szabályozásokról pedig itt talál meg minden információt>>

Ha pedig gond adódna út közben és autómentésre lenne szükséged, állunk rendelkezésre a nap 24 órájában! Keress minket bátran!

Hívjon most!