A pandémiás helyzet fellendítette az online KRESZ tanfolyam és online KRESZ teszt elvégzését. Az autóvezetési kedv nem csökkent, és a szabályozások miatt a KRESZ tanfolyamok is az online térbe költöztek. A régi papíralapú könyvek már kimentek a divatból, de az online KRESZ teszt a fénykorát éli.

KRESZ online? Lehetséges!

Sokat változott a világ az utóbbi időben. Sok olyan szektornak kellett az online térbe költöznie, amelyek még nem teljesen voltak felkészülve rá. Sokan kétkedve fogadták, hogyan fognak online jogosítványt szerezni. Autóvezetés és KRESZ online? Vetődött fel a kérdés. De mindkettőre egy hatalmas igen a válasz. Nyilván autót senki sem a szimulátorokon és játékokon fog megtanulni vezetni, de ezek sokban hozzájárulhatnak a sikeres forgalmi vizsga megszerzéséhez. A KRESZ online viszont elég egyszerű: évek óta számítógépen vizsgáznak a vezetni vágyók, így a gondot inkább az okozza, hogy a tanulók sokkal inkább magukra voltak utalva a tanulásban. Nincs, aki elmagyarázza a rázósabb forgalmi helyzeteket, vagy a problémás táblákat és technikai információkat. Az online KRESZ teszt viszont egy jó visszaigazolás arra, hol is tartunk valójában. Viszont találhatunk a videómegosztókon is olyan anyagokat, amelyek segítenek nekünk a tanulás és megértés folyamatában. Például a KRESZ TV adásai ilyenek!

Valós példákkal illusztrált online KRESZ teszt

A KRESZ tanfolyam is „elköltözött”

Nem csak a gyakorlás, hanem a KRESZ tanfolyam is online zajlik, mint ahogy az elmúlt egy év kb. minden oktatása. Ahogy említettük, a tanfolyam „személytelensége” sokaknak okoz nehézséget, főleg azért, mert egyre több az autó az utakon, rengetegen bicikliznek és sétálnak, viszont sajnos az is elmondható, hogy az utcán lévők elég kis százaléka rendelkezik a minimális KRESZ tudással is. Emiatt az autósoknak, motorosoknak kell sokkal óvatosabbnak lenniük. Viszont ehhez kell egy olyan alap, amely megadja, mi (lenne) az elvárt viselkedés egy forgalmi szituációban.

KRESZ teszt – nem csak a vezetni vágyóknak

Az online KRESZ teszt nem csak azoknak kiváló gyakorlási lehetőség, akik éppen célba vették a jogosítvány megszerzését, hanem azoknak is ajánlott böngészni, akik gyalogosan vagy biciklivel közlekednek. Az autósok és kerékpárosok között örök harc és vita folyik, és ahogy szokták mondani, a KRESZ nem ismerete nem mentesít a felelősség alól. A vita pedig talán megoldódna, ha mindenki egyformán ismerné és tartaná be a közlekedés szabályait. Az online KRESZ teszt viszont a kezdő lépés lehet mindazoknak, akiknek fontos, hogy saját és mások testi épségét se veszélyeztessék, és egyáltalán fogalma legyen arról, mit, miért és hogyan lehet az utcán. És garantáljuk, hogy ha már egy online KRESZ teszten túljutott, rövidesen a KRESZ tanfolyam is szóba fog jönni. Mert hát miért baj, ha van otthon egy jogosítván?

Online KRESZ esetén is figyeljünk az apróságokra

Sokan sokat felejtünk

Egy valami biztos: az autósoknak van jogosítványuk, vagyis KRESZ ismeretük. Mégis gyakori probléma például a jobbkezes utcák megtanulása, vagy rosszabb esetben figyelmen kívül hagyása, esetleg a megállni és várakozni tilos táblák megkülönböztetése. A kiegészítő táblákon szereplő időpontokról meg ne is beszéljünk: ez most nekem szól, vagy annak, akit jelöl a tábla?

Az online KRESZ teszt azoknak is jól jöhet, akik úgy érzik, jó lenne felfrissíteni a pár évtizede tanultakat. Mert az ugye nem lehet, hogy mindig az összes többi a hülye. Gondolkodjunk és közlekedjünk felelősségteljesen. Ha mással könnyebb, ültessük oda a gyereket, és beszéljük át együtt, miért nem jó, ha átrohan a piros lámpán, hiába van zebra, vagy hogyan közlekedjen helyesen a biciklivel.

Kipróbálom!

Egy kis böngészéssel gyorsan találunk olyan oldalt, ahol nem csak kategória szerint tudunk online KRESZ tesztet kitölteni, hanem online KRESZ vizsga helyzetet is teremtenek, ergo olyan feladatsort és úgy töltünk ki, ahogy az „élesben” is lesz majd.

Kedved támadt kipróbálni, mire is emlékszel még? Netán épp jogosítvány megszerzése előtt állsz? Íme egy kis gyakorlás! (KATT)

„Ami elromolhat, az el is romlik” – hangzik  Murphy sokat emlegetett szállóigéje. Ha gond adódna és autómentésre lenne szükséged, állunk rendelkezésre a nap 24 órájában! Keress minket bátran!

Hívjon most!