Az autómentés szó hallatán sokaknak teljesen összetört autók, aszfalton heverő üvegszilánkok és rohanó mentősök jut eszébe. Nem elhanyagolható tény, hogy baleseteknél valóban szükség van az autómentésre azonban több más esethez is jól jöhet, ha lapul egy autómentő telefonszáma a névjegyzékünkben.

Milyen esetekben van szükség autómentőre, autószállítóra?

Baleset

Sok autóbaleset azt eredményezi, hogy egy vagy több autó is mozgásképtelenné válik. Ilyenkor nagy szükség van egy gyors autómentőre, aki az autó(ka)t elszállítja a baleset helyszínéről, utat hagyva ezzel a rendőröknek, mentősöknek, majd idővel a forgalomnak is. Legyen szó emberek vagy autók mentéséről, fontos, hogy pontos információkkal tudjunk szolgálni a segítségünkre érkező szakembernek. Értesíteni kell a baleset pontos helyszínéről, annak mértékéről, az elszállítandó autók számáról, fajtájáról illetve, hogy milyen mértékben sérült az autó. Nem mindegy ugyanis, hogy személygépjárműt, kisbuszt, vagy kamiont kell elszállítani, mindezek más-más felszerelést igényelnek. Sok esetben az autómentő segítséget tud nyújtani biztosítási illetve szervizt érintő kérdésekben is.

Műszaki hiba

Ide soroljuk azon eseteket, ahol balesettől függetlenül mozgásképtelenné válik autónk, ilyenkor el kell juttatnunk valahogy az autót szerelőhöz.  Esetenként igényelhető helyszíni javítás is, amennyiben nem komolyabb kár érte az autót, ezáltal megkímélve a tulajdonost a mentés költségétől és hamar folytathatja útját.

Külföldről behozott autó

Abban az esetben, ha külföldön vásároltunk autót és azt szeretnénk itthon használni, érdemes egy autószállító céget megbízni a hazaszállítással. Az autót érintő papírmunkát ugyanis Magyarországon kell elintézni. Amíg a biztosítás, forgalomba helyezés, vizsgáztatás nem történt meg, nem vezethetjük az autót, tehát szükségünk van egy autómentőre aki hazaszállítja azt.

A fenti példák is mutatják, autómentős cég segítségére több helyzetben is szükség lehet. Ezen cégek egyre inkább bővítik szolgáltatásaikat. Ezek közé tartozik például a sofőrszolgálat, mellyel biztosítják a biztonságos hazajutást (autónkkal együtt) akár egy görbe este után. Sosem árt előre felkészülni, ezért indulás előtt tájékozódjunk a lehetőségekről, legyen tervünk minden eshetőségre.

Hívjon most!