A klímatisztítás – főleg autóban – egy olyan dolog, amelyet érdemes minimum évente kétszer elvégezni. Főleg a nyári/téli szezon váltásánál. De sajnos nem sokszor tesszük meg, és nem is sejtenénk, hogy számos betegség forrása lehet egy nem megfelelően kitisztított klíma. És a köhögés,szemviszketés, orrfolyás csak a kezdet.

Miért van rá szükség klímatisztításra?

Rengeteg gombás vagy bakteriális fertőzést kaphatunk el buszokon vagy akár a saját autónkban, ha nem foglalkozunk megfelelően a takarítással. A kisebb betegségeket, a köhögést, orrfolyást hajlamosak vagyunk meghűlésnek tekinteni, de a légúti problémák lehetnek enyhébbek, de hosszan tartó elhanyagolás után igazán komolyra fordulhat a dolog.

Ilyen például a légiós betegség.  „A légiós betegség kórokozói a Legionella baktériumok , a betegség legsúlyosabb formája pedig a kétoldali tüdőgyulladás: a kórházi felvételt igénylő súlyos tüdőgyulladásoknak a Streptococcus pneumoniae (pneumococcus) mellett ezek a legfontosabb kórokozói. Ugyanez a baktérium okozza a Pontiac lázat is. A légiós betegséget a Legionella családba tartozó baktériumok okozzák, azok közül is főleg a Legionella pneumophila 1-7 szerocsoportba tartózók. A kórokozó megél a szabad vizekben, terjedését a légkondicionáló berendezések segítik, de a nem megfelelően kezelt jakuzzi vize is lehet fertőzött. A kórokozó csak inhalálással fertőz, az ivóvíz fogyasztásával nem” (Házipatika).

Klímatisztítás a szervizekben

Alapvetően ózonos és habbal történő klímatisztítást kérhetünk a szervizekben, de kérhetünk ezek kombinált változatát is.

Ózonos autóklíma tisztítás

Vegyszer nélkül, ózongenerátorral tisztítható a klíma az ózonos klímatisztítás során.

Az ózon gáz halmazállapotú, fertőtlenítő hatású vegyület, amellyel az autóklíma tisztítás mellett a jármű teljes utasterét fertőtleníti és szagtalanítja.  Az ózon nem hagy nyomot, és a tisztítás után röviddel önmagától tiszta oxigénné alakul, miután elpusztította a gombákat, baktériumokat és vírusokat.

Habbal történő autóklíma tisztítás

A habos klímatisztítás legfőbb előnye az alapos fertőtlenítés. A hab a legkisebb helyekre is bejut, de sajnos ez a hátránya is, ugyanis ha folyékonnyá válik, akkor akár az autó elektronikája is megsérülhet.

Klímatisztítás otthon

Ha utolsó pillanatban jut eszünkbe klímát tisztítani, vagy csak szeretünk vele pepecselni, jó hír, van lehetőségünk otthon is.

Klímatisztító spray

Autóklíma-tisztító bomba


És ha a szerviz megvolt, mégis gond adódna út közben és autómentésre lenne szükséged, állunk rendelkezésre a nap 24 órájában! Keress minket bátran!

Hívjon most!