A gumikról sokat írtunk már, mikor esedékes a tavaszi kerékcsere, mire és kinek jó a négyévszakos gumi, az autóápolásról is szót ejtettünk, de a kettőnek közös metszete is van: mégpedig a gumiápoló. De a gumiápolás nem csak a futófelületek védelméért fontos, hanem az autó minden gumi részének élettartamát megnövelhetjük – ha jól csináljuk.

A gumirészek védelmében

A gumi legfőbb tulajdonsága a rugalmasság. Ha elveszti rugalmasságát, akkor nem csak az autó károsodik, de akár baleset is érhet minket, vagy sok kellemetlenség érhet minket. Egy autóban rengeteg gumi alkatrész van, amelyek komoly mechanikai erőnek vannak kitéve, pedig megfelelő működésük elengedhetetlenek az autó rendszereinek megfelelő működéséhez is.

Gumiápolo-nem-elhanyagolhato-kellek

A gumiápoló felhasználása nem csak a gumiabroncsok ápolását jelenti. A nagy meleg vagy épp a nagy hideg előtt  előtt ajánlott a külső gumitömítések kezelése, főleg a szélvédő környékén, hogy ne töredezzenek meg. Abroncs csere után pedig fontos, hogy a lecserélt gumit megfelelően kezeljük, mielőtt elcsomagoljuk pár hónapra.

Glicerin – a gumiápolók lelke

A glicerin a többértékű alkoholok közé tartozó szerves vegyület. A legegyszerűbb háromértékű alkohol. Színtelen, szagtalan, viszkózus anyag, melyet széles körben alkalmaznak. Íze édeskés, nem mérgező. Számos területen használják fel a kozmetikai ipartól kezdve a gyógyszeriparon át. Ezen tulajdonságoknak köszönhetően a glicerin – és minden  gumiápoló – azzal fejti ki a védelmét, hogy a gumi felületét bevonva megakadályozza, hogy a gumi vegyi reakcióba lépjen különböző anyagokkal. Mert ha megtenné, azzal a szerkezete károsodna, elvesztené rugalmasságát. A rugalmasság elvesztésével azon tulajdonsága is elveszne, amellyel megakadályozza legfőbb funkcióját: a víz vagy más anyagok be- vagy kijutását, nagy nyomású folyadékok, vagy levegő továbbítását. Fontos tehát olyan terméket vásárolnunk, amely glicerintartalmú. Vásárlás előtt ezért érdemes az interneten körülnézni, hiszen számos videó készült gumiápoló teszteléséről.

Folyadék, hab, stift vagy szilikon formában is kapható, a termékek sora igen széles. De fontos azzal is tisztában lennünk, pontosan milyen felületen is használnánk a gumiápolót, így annak – és pénztárcánknak – megfelelő terméket vásároljunk.

Az ápolás lépései pedig a szokásosak: a kezelendő felületek legyenek mindig tiszták.

A jó idővel olvass utána, hogyan kell a tavaszi, melegebb időjárásra felkészíteni autónkat. És ha út közben mégis gond adódna és autómentésre lenne szükséged, állunk rendelkezésre a nap 24 órájában! Keress minket bátran!

Hívjon most!