A kézi autómosás nemcsak ragyogóvá varázsolja a családi járgányt, de kiváló családi program is a hétvégére.

Kézi autómosás – ha nincs jobb ötlet a hétvégére

A hétvégéről a legtöbb embernek a családi kirándulás és a kiadós vasárnapi ebéd mellett a kézi autómosás is eszébe jut. Néhányan még persze mindig a gépi mosásra esküsznek, de az autójukat szerető családfők ma már inkább a kézi autómosást választják. A kézi mosás ugyanis mind amellett, hogy segít megóvni az autó fényezését, kiváló családi program is.

Autóápolás – ezért fontos

Korábban már írtunk arról, miért is fontos az autóápolás. Nem csak az esztétika miatt, hanem mert az apróbb sérülések könnyedén kijavíthatók, ha időben észrevesszük. Vagy meg tudjuk akadályozni a komolyabb károsodást. De arra is gondolni kell, milyen állapotban lesz az autónk az idő előrehaladtával. Magunk miatt is, és értékesítési szempontok miatt is. Az autóápolás viszont nem annyiból áll, hogy kívülről lemossuk és esetleg  kiporszívózzuk az utasteret.

A kézi autómosás időigényes, a gépi is jó vészhelyzetre.

Időigényes, de hatékonyabb

A gépi mosással ellentétben a kézi autómosás során a kefe sörtéi nem viszik át a mi autónkra a másik járműről rákerült koszt (további előnyök és hátrányok itt). Mivel nem is használunk kefét, nem is karcolódik össze a motorháztető. A durva kefe helyett a kézi autómosás alatt érdemes mosókesztyűt használni, mivel a szivacs magába zárja a szennyeződést. Ha családi program a kézi autómosás, célszerű megkérni a gyerekeket, hogy kezdjenek a felnik tisztításával, ugyanis a legtöbb tisztítószernek néhány percre szüksége van ahhoz, hogy ezen a felületen is hatni kezdjen.

Jó érzés nézni a munkánk gyümölcsét kézi autómosás után

Nem csak a kézi autómosás első lépése a felni

A szakemberek azt ajánlják, hogy a kézi autómosás előmosását lentről felfelé kezdjük, hogy a kosz ne folyjon végig az egész karosszérián. De a legfontosabb része az autóápolásnak a felnik rendbetétele. Ez ugyanis a legszennyezettebb felület, sok olyan hellyel, ahol megbújhat és lerakódhat a kosz, amivel akár életveszélybe is kerülhetünk, ha nem tisztítjuk ki, és így hajtjuk az autót.

Mosásnál azért kell ezzel a lépéssel kezdeni, mert a forró fékpor a kefének vagy szivacsnak köszönhetően átkerülhet a karosszériára, amivel olyan mikrosérüléseket okozhatunk a fényezésen vagy festésen, amely utána számos komoly problémához vezethet: például rozsdásodáshoz vagy a festék leválásához.

Az alapos mosást követően mikroszálas törölközővel érdemes szárazra törölni az autót. Kerülni kell az indokolatlan dörgölést. A kézi autómosás fontos zárása a wax felvitele, ami csak tökéletesen száraz felületen történhet.

Ha még mindig azt hiszed, hogy nem hagytál ki semmit, akkor nézd meg ezt a videót:

Nincs is jobb érzés a kézi autómosást követően saját és gyerekeink ragyogó munkájában gyönyörködni. És ha ezzel a szép autóval útnak indulunk, de mégis gond adódna út közben és autómentésre lenne szükséged, állunk rendelkezésre a nap 24 órájában! Keress minket bátran!

Hívjon most!