Az autós napellenző olyan kiegészítője az autónak, amelyet sokszor a gyártók is viccesre vesznek, pedig az autóápolás egyik fontos kellékének is tekinthető. Nem mellesleg nyáron kizárt a biztonságos és kényelmes autóvezetés, ha napellenző nélkül fő az autónk a tűző napon. De hogy miért fontos az autóápolás, arról már írtunk, de röviden.

Autóápolás-alapok

Íme a legfontosabbak:

  • eltüntethetjük a felületi mikrosérüléseket
  • tisztán tartjuk a féket, ezáltal biztonságosabb az autózás
  • az eltávolított bogaraknak és a szélvédőre tapadt szennyeződéseknek köszönhetően megfelelő lesz a kilátás
  • a belső szennyeződések eltávolításával nem csak a komfortérzetünk lesz jobb, de biztonságosabban vezethetünk, ha nincs valami sárdarab vagy kavics a pedálok alatt, ha a lerakódott kosztól megszabadítjuk a kapcsolókat és karokat, így minden jelzés megfelelően leadható.

Bár egy napellenzőt nem vezetéskor használjuk, közvetlen nem is járul hozzá a biztonságos autóvezetéshez, de áttételesen mindenképpen. Ugyanis a nyári meleg beköszöntével főleg hosszú utak alatt nagyon fontos az utastér hűtése. Ez előtt érdemes a klímatisztítást is elvégezni, amihez praktikus tippeket itt talál>> A hosszú utazás alatt érdemes szünetet tartani, ám ekkor nagyon fontos, hogy a tűző napon ne hagyjuk az autót. Vagy ha máshova nem tudunk állni, akkor mindenképp javasolt az autós napellenző használata. Minek az, hiszen csak egy ebédre álltunk meg? Hangzik sokszor a kérdés. Hogy miben és mennyit segít egy autós napellenző, ahhoz csak ezt a képet mutatjuk:

A Vezess.hu táblázata több mérés alapján készült, érdemes elolvasni, ha még mindig kétkednénk, számít-e az árnyék vagy az autós napellenző használata.

A meleg az ellenség?

A melegnek köszönhetően csökken az autóvezető teljesítménye, dekoncentráltak lehetünk, sőt el is aludhatunk a volán mögött. Egy tűző napon felejtett autóba ha visszaülünk, természetesen nem ájulunk mély álomba, de a benti meleg levegő nem hat túl jól ránk elindulást követően.

Az autós napellenző mindegy, hogy kint vagy bent van, csak legyen

A tűző napon hagyott autók kormánya olyan melegre is felforrósodhat, hogy szinte megfogni se lehet. Ha viszont indulni szeretnénk, balesetveszélyes úgy a volán mögé ülni, ha csak 2 ujjal, vagy mondjuk valami rongyon keresztül fogjuk meg a kormányt.

Az autós napellenző fényvisszaverő bevonata több fokot is jelenthet, ha napsütéses helyen kell hagyni az autónkat. Használata egyszerű. A harmonika-alakban összehajtott napellenzőt kihajtva a visszapillantó tükör mögé berakva a szélvédőre terítjük, így az összes olyan rész védve van a forróságtól, amelyhez hozzáérünk vezetéskor.

A gyártók a hagyományos, egyszínű megoldás mellett már ügyelnek arra, hogy sok mindenkinek kedvezzenek. Így az autó napellenzők piacán annyi fajtával találkozhatunk, mint a telefontokoknál. Van itt tengerpartos, kutyás, macskás, vicces feliratos is. A tappancsos változatból a gyerekek se maradhatnak ki: nekik van autós, kisállatos és mesefigurás is.

Ha pedig gond adódna út közben és autómentésre lenne szükséged, állunk rendelkezésre a nap 24 órájában! Keress minket bátran!

Hívjon most!