Az autóápolás sokszor úgy jelenik meg, mint az autóbolondok szórakozása, pedig életeket is menthet egy megfelelően – és rendszeresen – ápolt autó.

Az autóápolás szóra sokaknak egy sima – gépi – autómosás jut az eszébe, pedig sokkal több annál, mint hogy kívülről „levertjük” a port és kiporszívózzuk. A jó időben kiváló családi program lehet a gyerekekkel, ha van egy kertünk, ahol alapos takarításra van lehetőségünk.

Autóápolás – lépésekben

Az első lépés a felnik és a kerekek mosása! Ez a legfontosabb része az autóápolásnak. Ez ugyanis a legszennyezettebb felület, és ha nincs rendesen kitakarítva, komoly balesetet is okozhatnak.  Mosásnál azért kell ezzel a lépéssel kezdeni, mert a fékpor a kefére vagy szivacsra kerülve a karosszériában is kárt okozhat, amely utána rozsdásodáshoz vagy a festék leválásához vezethet.

Akár otthon, akár gépi mosóba megyünk, mindig az előmosással kezdjünk. Előbb belocsoljuk a felületet, majd ez után jöhet a sampon. Ennek köszönhetően ugyanis feláznak a bogártetemek vagy a madárürülék, vagy bármilyen szennyezés. Ha ez megvan, akkor jöhet a mosás. De csak kifejezett autósamponnal és autómosó kefével. A tisztításnál ügyeljünk az olyan részekre, amelyekhez nehéz hozzáférni: küszöb, sarkok, amiket fontos, hogy ne csak kívülről tisztítsunk meg.

A végén pedig jöhet az öblítés, amit mindig bő vízzel végzünk, hogy se sampon ne maradjon az autón, se a sampon által feloldott szennyeződések.

Legyen még egy lépés

Az autóápolás nem végződhet simán az öblítéssel, hiszen ha több percet, vagy órát eltöltöttünk ezzel, akkor még egy lépés simán belefér. Mégpedig az autó waxolása, polírozása. Nem csak arra jó, hogy még szebbé tesszük az autót, hanem ennek segítségével eltüntethetjük a kisebb, felületi mikrosérüléseket.

Még mindig nincs vége

Ha mindennel végeztünk, az autóápolás vége a műanyag és gimi felületek kezelése. Ehhez is keressük meg a megfelelő kellékeket. Végül törölgessük át az autót: nyissuk ki az ajtókat, töröljük ki a falcokat, a tükröket. Majd jöhet a belső!

Hogy miért fontos az autóápolás?

  • eltüntethetjük a felületi mikrosérüléseket
    tisztán tartjuk a féket, ezáltal biztonságosabb az autózás
    az eltávolított bogaraknak és a szélvédőre tapadt szennyeződéseknek köszönhetően megfelelő lesz a kilátás
    a belső szennyeződések eltávolításával nem csak a komfortérzetünk lesz jobb, de biztonságosabban vezethetünk, ha nincs valami sárdarab vagy kavics a pedálok alatt, ha a lerakódott kosztól megszabadítjuk a kapcsolókat és karokat, így minden jelzés megfelelően leadható.

Ha pedig gond adódna út közben és autómentésre lenne szükséged, állunk rendelkezésre a nap 24 órájában! Keress minket bátran!

Hívjon most!