Sokszor egy jó autósiskola – megfelelő oktatóval – megtalálása sokkal nehezebb feladat, mint mondjuk lerakni a KRESZ- vagy a forgalmi vizsgát. Íme néhány tipp, hogy mire figyeljünk.

Több olyan oldal is született már, aki a leendő sofőröknek segít a jogosítványszerzés teljes menetéről, illetve a folyamatokról. És persze az árakról is, hiszen nem kis befektetés egy jogosítvány megszerzése.

Autósiskola – hogy válasszunk?

Ma már a jogosítvány annyira kötelező kelléke az embereknek, mint egy okostelefon. Ezért pláne nem mindegy, melyik autósiskola az, akinek elkötelezzük magunkat több hónapra. Évről-évre több tízezren ülnek volán mögé az ország különböző pontjain. Ugyanis körülbelül 1000 működik az országban.

A legfontosabb szempontok, amit mindenképp nézz meg:

  • Van-e az iskolának honlapja?
  • Milyen tanulóautók közül lehet választani?
  • Milyen oktatói vannak?
  • Milyen tapasztalattal rendelkeznek?
  • Milyenek a végzett tanulók tapasztalatai?
  • Milyen oktatási módszerük van?
  • Megmutatja-e az iskola, milyen az eredményességük?

Mind olyan szempont, amely felett elsiklik az ember, pedig a saját jövőnk szempontjából igencsak fontosak.

Döntési szempontok

Ahogy sok dolognál, az autósiskola kiválasztásánál is döntő a hely és az ár. Nem fogunk ugyanis utazni azért, hogy több tíz kilométerre tanuljunk meg vezetni, mert amennyivel olcsóbb például az oktatás, annyit elköltünk az utazásra is.

Sokakat befolyásolnak a barátok véleményei illetve az internet értékelése is, amelyet azért ne vegyünk mindig biztosnak.

„Sokan nem tudják például, hogy minden iskola rendelkezik eredményességi mutatókkal, amiket kötelezően fel kell tüntetniük a honlapjukon. Ezek olyan beszédes mérőszámok, amikből megtudhatjuk, hogy várhatóan mennyit kell vezetnünk a sikeres vizsgáig, illetve fizetnünk a jogosítvány megszerzéséig, és milyen vizsgasikerességgel dolgozik az adott iskola” – hívta fel a figyelmet Huszti László, a Szakoktatók Országos Érdekképviseleti Egyesületének elnöke.

Nézzük az árakat!

Sokszor megtévesztőek az árak, ha nagyon-nagy akcióval hirdetik a jogsi megszerzését. Érdemes tehát utána járni, milyen rejtett (plusz) költségek merülhetnek még fel. Ebben segítenek a fentebb mutatott oldalak is, ahol össze tudjuk könnyedén hasonlítani az iskolák árait.

Ha pedig gond adódna út közben és autómentésre lenne szükséged, állunk rendelkezésre a nap 24 órájában! Keress minket bátran!

Hívjon most!