Az autó polírozás sokszor úgy tűnik, mintha a fanatikusok időtöltése lenne, pedig ahogy már korábban írtuk, az autóápolás nem csak az autószeretők hóbortja. Az autó polírozása pedig kifejezetten fontos lépés nyáron.

Miért is fontos az autóápolás?

Az autóápolás nem csak azért fontos, mert az esztétikai mikrósérüléseket eltüntetjük,hanem sok komoly sérülést is megelőzhetünk a gondos ápolással. Mert persze az sem mindegy, hogy milyen kondiban lesz az autónk az idő előrehaladtával, főleg ha gondolkodunk az eladásán. Mert bár kétség sem fér hozzá, hogy a mi renoménkat is építi (vagy rombolja), hogy hogyan néz ki kívülről az autónk, azért jóval több minden van itt, amit számításba kell venni. És tegyük hozzá, egy nyári hétvégi grillezés alkalmával a gyerekekkel is szuper közös program lehet egy teljes körű autóápolás. Az autó polírozása sokszor kimarad az autóápolási lépésekből, pedig egy fontos zárómozzanat. Ha már órákat eltöltöttünk az autónk rendberakásával, ne ezen a lépésen spóroljunk.

Autó polírozás – ezzel árthatsz az autónak!

A legelső hiba, amit elkövetnek az autó polírozás alatt: vagy a legnagyobb melegben, vagy hűvös időben állnak neki. Inkább az előbbi a divat, hiszen nincs is jobb, mint a nagy nyári melegben pancsolni egy jót. Aztán jó kis barnulás jöhet, mire kipolírozzuk az autót. Ám polírozáshoz a körülbelül 15-20 fokos idő az ideális, amikor se szél, se eső. A szél ugyanis nemcsak homokot, hanem olyan mikroszemcséket juttat az autó felületére és a repedésekbe.

Ezért az első lépés a megfelelő mosás.

Autó polírozás: nyáron még fontosabb, hogy jól csináljuk

Autó polírozás: tippek!

Ha az időjárás megfelelő, akkor az autó karosszériája se legyen forró: árnyékban, garázsban vagy tető alatt álljon a jármű. Akár a hagyományos 2 rongyos megoldást, akár a gépi polírozást választjuk, fontos, hogy sose nagy felületet kenjünk be először a polírozó anyaggal, hanem csak kisebb részeket.

Polírozás után pedig jöhet a vax, így a fényes, csillogó autónk vízlepergető is lesz.

A megfelelő anyagú kendők kiválasztása igazi retro-érzést adhat azoknak, akik szeretik maguk csinosítani az autójukat. Egy polírozógépre viszont addig nem érdemes költenünk, amíg valóban nem vesszük komolyan a gondoskodást, és nem fogjuk biztosan használni. És a nem megfelelő használata több kárt okoz, mint hasznot, így komoly mérlegelés kell, hogy legyen.

De hogy milyen anyagot válasszunk, az az autónk állapotától is függ.

Ha pedig gond adódna út közben és autómentésre lenne szükséged, állunk rendelkezésre a nap 24 órájában! Keress minket bátran!

Hívjon most!